Over Actaea

Hallo.

Leuk dat je onze website bezoekt, we hopen dat het een plezierig bezoek zal zijn.

Ons koor is vernoemd naar een Actaea, een oude narcis met grote bladen en een klein hartje. De narcis op de foto links boven op de website. De vader van Pastoor P. v.d. Bosch, de oprichtingspromotor van ons koor heeft deze narcis in de vorige eeuw gekweekt hier in de Bollenstreek, ons koor heeft deze naam ook gekregen. Grote bladeren met een klein hartje.

Het Actaeakoor bestaat nu bijna 25 jaar en bestaat uit ong. 27 dames en 4 heren.                            Onze “thuisbasis” is de HH Engelbewaarders kerk te Lisse. Een prachtige monumentale koepelkerk, bijna 100 jaar oud, met de mooiste akoestiek in de wijde regio, het zingt hier heerlijk.

Wij zijn een jongklinkend  liturgisch middenkoor, met het bijbehorende repertoire. Moderne en hedendaagse muziek, de betere vroegere jongerenkoor nummers  maar ook een soms wel de originele Katholieke zang. We zingen zelfs wat Latijnse muziek. Meestal zingen we meerstemmig, van 1 tot 4 stemmige nummers maar hebben zelfs ook 5 stemmige muziek in “onze map”.

Ons repertoire is zo gekozen dat hen niet alleen leuk klinkt maar ook niveau heeft, en uiteraard geschikt is voor gebruik in de kerk. De  doelstelling van ons koor is het muzikaal ondersteunen van de misorde in de Katholieke kerk, in onze eigen kerk verzorgen we minimaal 1x per maand de viering.

Bij het Actaeakoor is er altijd een bijzondere sfeer. Anders dan alleen een goede sfeer, gewoon gezellig. De repetities zijn een mix van harde studie en gezelligheid.  Het overbrengen van zo’n gevoel is bijna niet mogelijk in een website, je zou het eens mee moeten maken.

We repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur.                                                          Chris Borst is onze dirigent en hij begeleid ons ook op een clavinova.

Heb je interesse in ons koor, of wil je een keer een repetitie bijwonen of meezingen, je bent van harte welkom.  Loop gewoon binnen of neem contact op met Marian Broersen, onze voorzitter, telefoonnummer 06-51594165

Zoals je kunt lezen zijn wij dringend op zoek naar heren, bassen, baritons en tenoren, maar ook dames zijn van harte welkom. Dus, schroom niet en kom gezellig eens langs tijdens onze repetitieavond.

Het Actaeakoor.